A tejsavas kukorica:

A nyár és az ősz legfogósabb csalija!

Az elkészítés egyszerű: A szükséges mennyiségű kukoricát megmossuk és egy zárható vödörbe tesszük, felengedjük vízzel és egy pohár tejet vagy élőflórás joghurtot adunk hozzá. Én adok hozzá egy összetört fokhagymát valamint egy chili paprikát megtörve, tegyünk hozzá két evőkanálnyi cukrot és egy kanálnyi sót is.

 

TejsavasErjesztesuKukorica 300x168 A tejsavas kukorica.

Árnyékos helyre tesszük és naponta megforgatjuk, megkeverjük. Hőmérséklettől függően 4-5 nap után már használható, naponta tovább érik és nyugodtan 2-3 hétig felhasználható. Amikor már jónak találjuk érdemes hűtőbe tenni így tovább felhasználható, mivel lassul az erjedés üteme. Fokozatosan puhulnak fel a szemek. Csalizáshoz szilikon csalirögzítőt vagy magunk kötött hajszálelőkét alkalmazhatunk a rögzítéshez, így könnyű és kis horog használható, ez pedig több kapást eredményez.

Érdemes kipróbálni ezt az igen egyszerűen elkészíthető csalit és azzal is etetni, ha van már etetett horgászhelyünk, etessünk hozzá két-három alkalommal néhány maroknyit, és azt fogjuk tapasztalni, hogy gyorsan rátalálnak a halak, megszeretik, ami számunkra sok kapást és sok szép megakasztott halat jelent. Különösen a nyári és őszi pontyozás legfogósabb csalija az erjesztett, főtt öreg kukorica. Olyan vízben, ahol vannak pontyok, amurok biztosan nem csalódunk erjesztett csalétekkel horgászva!

Nem csak etetésre de a horogra is kiváló!

Ezzel technikával búza, kender mag-mix is készíthető. A nyári meleg vizekben nagyon jól, nagyon eredményesen használhatók a tejsavas erjesztéssel készített magok. Ezek a savanykás illatú és ízű magok mágnesként vonzzák a pontyokat, amúrokat és szinte minden halat. Hűvös helyen, bontatlan csomagolásban kb. 60 napig tárolható.